Корисничко име Лозинка Пријави се

 ТИПСТЕР КУП - СЕЗОНА 2021/2022

 

ТИПСТЕР НА МЕСЕЦОТ


Новата сезона на ТИПСТЕР КУП со нови правила и во нов формат!

Десет месечни етапи од септември 2021 до јуни 2022 година, без финална фаза! 

Секој месец, првите тројца со најмногу погодени тикети во тековната Глобална месечна етапа добиваат:


1. 100.000 денари

2. 30.000 денари

3. 20.000 денари


НОВО! Паричните подароци се доделуваат на најдобрите тројца типстери со најмногу погодени тикети во секој месец од десетте месечни етапи!

Локални месечни подароци (ваучери за десетте најдобропласирани Типстери во секое уплатно место) според формулата за пресметка на поените од секој тикет.

Седум дена во следниот месец за обработка на сите тикети.Десет месечни етапи:

1. ЕТАПА 1. 09. 2021 - 30. 09. 2021
2. ЕТАПА 1. 10. 2021 - 31. 10. 2021
3. ЕТАПА 1. 11. 2021 - 30. 11. 2021
4. ЕТАПА 1. 12. 2021 - 31. 12. 2021
5. ЕТАПА 1. 01. 2022 - 31. 01. 2022
6. ЕТАПА 1. 02. 2022 - 28. 02. 2022
7. ЕТАПА 1. 03. 2021 - 31. 03. 2022
8. ЕТАПА 1. 04. 2022 - 30. 04. 2022
9. ЕТАПА 1. 05. 2022 - 31. 05. 2022
10. ЕТАПА 1. 06. 2022 - 30. 06. 2022


Сè што е потребно е да сте член на SL клубот и со секој тикет да ја приложите вашата СЛ Клуб картичка!

Со своите уплатени тикети играчите се натпреваруваат кој е поуспешен во типувањето.

Најдобрите тројца типстери со најмногу погодени тикети (на кои има најмалку 6 натпревари со квота еднаква или поголема од 1.50) ги добиваат паричните подароци за месечната етапа.

Сите останати тикети се бодуваат и учинокот на типстерите се рангира во табелите за Локален месечен пласман за кои се доделуваат посебни подароци за најдобрите типстери во секое уплатно место.ПРАВИЛА ЗА ЛОКАЛЕН МЕСЕЧЕН ПЛАСМАН


Важат тикетите уплатени во сите денови, т.е. месечно секој играч-типстер може да има максимум бодувани тикети колку што има денови во месецот;

На дневно ниво, бодови се добиваат од првите 12 уплатени тикети, бодови носи само тикетот со најмногу поени, а за секој уплатен тикет (до 12-иот) се добиваат автоматски по 10 бодови.

Формула за пресметка на поените A+20B+20C! (пример за бодувањето има подолу)

Еден Типстер може да биде добитник на првиот подарок во глобалниот месечен пласман само еднаш. Доколку се случи еден ист Типстер да биде прв и во друга месечна етапа, подарок добива Типстерот пласиран под него на месечната ранг-листа. 

* Добитникот на главниот подарок секој месец е обврзан да учествува во PR акции на Sport Life.

* Подетални информации за Типстер купот можете да прочитате во делот ПРАВИЛА и во делот ПОДАРОЦИ.Пример за пресметка на поените:

 
Рангирања Правила Подароци

Други придобивки од Sport Life клубот