Корисничко име Лозинка Пријави се

ПРОГНОЗИРАЈТЕ 13 + 2 НАТПРЕВАРИ СЕКОЈ ВТОРНИК


Типувајте 1 X 2 на понудените натпревари секој вторник до почетокот на првиот натпревар во сабота и натпреварувајте се со другите прогнозери за подароци во секое неделно коло и во Генералниот пласман на крајот на сезоната!

Учеството во играта е бесплатно за сите корисници кои имаат СЛ Клуб картичка.


Прогнозирајте 13 + 2 натпревари (двата дополнителни пара се резервни во случај на одложен или за прекинат натпревар од главните 13) секој вторник до почетокот на првиот натпревар во сабота.

ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН


Во натпреварот за Генералниот пласман се собираат вкупно поените од сите погодени натпревари (заедно со резервните натпревари) во секое коло па сè до последното коло од Спортска прогноза (планирани се 36 или 38 кола во една сезона). Генералниот пласман има посебен награден фонд независен од наградите за секое поединечно коло на Спортска прогноза.

Секој погоден натпревар во колото (вклучувајќи ги и резервните натпревари) се бодува со еден поен. Првите пет прогнозери со најмногу освоени поени добиваат подароци.

ПОДАРОЦИ ЗА СЕКОЕ КОЛО


- Прогнозерот со погодени 13 натпревари одбира еден од подароците (Смарт Тв Самсунг 55” 4K, Xiaomi Електричен Тротинет, PlayStation®5)
- Прогнозерот со погодени 12 натпревари добива ваучер од 1000 денари.
- Прогнозерот со погодени 11 натпревари добива ваучер од 500 денари.

За подароците во секое коло се земаат предвид само погодените натпревари од понудените основни 13 натпревари (без резервите).

Доколку двајца или повеќе прогнозери погодат 13 натпревари од основната понуда во едно коло, тогаш предвид се земаат и резервните натпревари и подарокот ќе го добие прогнозерот со повеќе погодени натпревари од понудените 15. Доколку двајца или повеќе прогнозери имаат погодено ист број погодоци од понудените натпревари, 14 или 15, подарокот се дели – ќе бидат доделени ваучери од Sport Life во вкупна вредност на освоениот подарок (30.000 денари).

Останатите прогнозери кои имаат погодено 13 натпревари, но поради горниот услов нема да го добијат главниот подарок ќе добијат Sport Life ваучер од 2000 денари.

Ваучерите се префрлаат најдоцна за 72 часа од завршувањето на колото.

Добитникот на подарокот треба да се идентификува со лична исправа.

ПОДАРОЦИ ЗА КОНЕЧЕН ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН


1. Ваучер од Анхоч во вредност од 30.000 денари
2. 500.000 SL Market поени
3. 400.000 SL Market поени
4. 300.000 SL Market поени
5. 200.000 SL Market поени

Доколку двајца или повеќе прогнозери имаат идентичен број поени на крајот на сезоната, пласманот се одредува според поголем број погодени натпревари во секое коло поединечно (во бодувањето се вклучени и погодените резервни парови во колото).

Добитникот на Ваучерот од Анхоч треба да се идентификува со лична исправа.

ПРОГНОЗИРАЈ